A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Спортсменів Володимира-Волинського привітали з Днем фізкультури і спорту

Дата: 12.09.2017 11:49
Кількість переглядів: 140

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.

В 2017 році День фізичної культури і спорту України припадає на 9 вересня.

Напередодні свята, 8-го вересня, спортсменів і працівників галузі фізичної культури та спорту Володимира-Волинського привітав міський голова Петро Саганюк. 

Мер вручив 10 нагород. За особливі спортивні досягнення, вагомий внесок в розвиток фізичної культури та спорту та з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту працівників галузі і спортсменів нагородили грамотами, квітами та грошовими преміями.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень