A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Новим законом заборонена атестація шкіл

Дата: 23.10.2017 14:49
Кількість переглядів: 148

       Атестація закладів освіти вже не належить до повноважень відповідних органів управління і не існує як форма державного контролю. Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства освіти щодо механізму реалізації окремих положень нового закону «Про освіту».

Новим законом заборонена атестація шкіл

Зокрема, у міністерстві наголосили, що новим законом були внесені зміни до законів «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту» та «Про позашкільну освіту», у тому числі в частині повноважень відповідних місцевих органів управління.

«З переліку цих повноважень виключені повноваження на проведення атестації відповідних закладів освіти. Також із законів виключена атестація закладу освіти як форма державного нагляду», - зазначають у відомстві.

Таким чином, підкреслюють у Міністерстві освіти, атестація закладів освіти вже не належить до повноважень відповідних органів управління і не існує як форма державного нагляду чи інструмент забезпечення якості освіти.

«Відповідно, проведення атестації є безпідставним і правові наслідки її проведення відсутні», - наголошують у Міносвіти.

У зв’язку із зазначеним, Порядок державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, затверджений наказом МОН № 67 буде визнаний таким, що втратив чинність.

Разом з тим, у МОН повідомили, що у системі загальної середньої освіти буде запроваджено інший плановий захід державного нагляду (контролю) - інституційний аудит, зміст та особливості проведення якого визначені статтею 45 закону України «Про освіту».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень