A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Виконана робота за лютий

Дата: 14.03.2018 14:53
Кількість переглядів: 148

22 лютого 2018 року  в Центрі позашкільної освіти відбулося чергове засідання Школи лідера, на якому старшокласники зустрілися зі  священиком церкви Віри, Надії, Любові та їх матері Софії  Євгеном  Рябцем. У другій половині засідання  був проведений фрагмент  тренінгу  на тему «Вчимося  планувати, писати та захищати проекти по розвитку міста».

Від вересня 2018 року, коли стартує повномасштабна реформа загальної середньої освіти, учні всіх перших класів України почнуть навчатись за новим Стандартом. Державний стандарт початкової загальної освіти визначає, що саме мають знати й уміти учні по закінченню певного циклу навчання, окреслює ідейні засади та принципи навчально-виховного процесу, логіку його організації.

На виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 року № 903-р «Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» та відповідно до плану роботи  міського   методичного кабінету 20-21 лютого 2018 року на базі Володимир-Волинської ЗОШ №2 відбулася перша очна сесія тренінгових навчань вчителів перших класів на тему «Сучасний вчитель як провідник змін». 23 педагоги-класоводи 1 класу  під керівництвом тренерів Олени Здомищук  та Наталії Кияновської ознайомилися основними засадами Державного стандарту початкової загальної освіти Нової української школи.

     З 05 по 22 лютого 2018 року в рамках проведення міської спартакіади школярів на базі  ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 відбулися змагання з баскетболу серед збірних команд шести загальноосвітніх шкіл міста (юнаки, дівчата). У напруженій боротьбі чемпіонські місця розділили:

       Серед дівчат І місце за збірною командою Володимир-Волинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ІІ місце за збірною  Володимир-Волинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №3-ліцей», ІІІ місце за збірною командою Володимир-Волинської  спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центру освіти та  соціально-педагогічної підтримки».

       Серед юнаків - І місце у збірної команди  Володимир-Волинської

спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центру освіти та  соціально-педагогічної підтримки», ІІ місце  за збірною командою Володимир-Волинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ІІІ місце за збірною командою Володимир-Волинської гімназії ім..О.Цинкаловського.

13 лютого 2018 року на базі Володимир-Волинської ЗОШ №2 під керівництвом методиста методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Сергія Вербицького відбувся міський семінар-практикум для вчителів початкових класів на тему: «Використання цікавих методів та прийомів на уроках літературного читання в початковій школі – запорука успішного оволодіння навичками читання».

У практичному модулі  часники семінару побували на уроці літературного читання у 3-Б класі вчителя Наталії Місюри. У теоретичному модулі відбулося засідання круглого столу з активним обговоренням проблем використання цікавих методів та прийомів на уроках літературного читання в початковій школі.

          12 лютого 2018 року в місті Луцьку  проходив другий (обласний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Німецька мова». Місто Володимир-Волинський представляла учитель німецької мови гімназії імені О.Цинкаловського Киричук Юлія Вікторівна.  

Конкурсні випробування другого (обласного) туру Конкурсу складалися з тестування з фахової майстерності, практичної роботи, методичного практикуму, проведення уроку, підготовки  навчального проекту.

За рішенням журі другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Німецька мова» Киричук Юлія Вікторівна посіла ІІІ місце.

27 лютого 2018 року  на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №3- ліцей» проходив міський етап конкурсу юних читців поезії Т.Г. Шевченка, в якому взяли участь 14 учнів закладів загальної середньої освіти та ЦПО.

І місце -  Міхалець  Вадим ( ЗОШ№5 , вчитель Клюд Н.М.),

ІІ місце - Дудик Дарина (НВК  №3 , вчитель Бюдзюра  Н.Г.)

ІІ місце – Муц  Михайло,  (вихованець  гуртка ЦПО, керівник  Кучерук Г.П.)

ІІІ  місце - Батогівська  Василина, ( ЗОШ  №1,вчитель Пасальська Л.А.)

ІІІ місце - Максимчук  Анна, ( ЗОШ   №2, вчитель Ковальчук О.В.)

ІІІ місце -Мацюк  Ірина, ( «Центр  освіти та соціально-педагогічної підтримки», вчитель Кліщук Н.В.)

Міхалець Вадим буде представляти місто на обласному етапі конкурсу.

 

        01 березня 2018 року  на базі ЗОШ №2 відбувся міський інтегрований теоретично-практичний семінар для вчителів природничих дисциплін на тему «Використання краєзнавчих матеріалів на уроках природничих дисциплін та в позакласній роботі».  Директор  Валерій Мосіюк ознайомив учасників семінару з досягненнями учнів школи.  Учитель хімії Тетяна Чуй розповіла про шкільне краєзнавство: сутність, історію розвитку, педагогічне значення.  Майстер-клас «Використання краєзнавчого матеріалу при вивченні шкільного курсу хімії» провела з учителями природничих дисциплін Лідія Шуріна, вчитель хімії ЗОШ №2. Учасники семінару побували на виховному заході «Аналізатор-шоу», який провели учитель географії Лідія Здіховська та вчитель біології Людмила Плисюк.

01 березня 2018 року на базі Володимир-Волинської ЗОШ №5 ім. Анатолія Кореневського під керівництвом методиста методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Сергія Вербицького відбувся міський семінар-практикум для вчителів художньо-естетичного циклу на тему «Інтеграція як засіб розвитку творчого потенціалу учнів».

У практичному модулі  учасники семінару побували на інтегрованому виховному заході образотворчого і музичного мистецтва «Музика Моцарта» вчителів Василя Вавринюка та Тетяни Салухи. У майстер-класі вчителя образотворчого мистецтва Тетяни Салухи  учасники семінару брали участь у виготовленні ляльки-мотанки (талісману) з активним обговоренням проблем використання цікавих методів та прийомів на інтегрованих уроках образотворчого і музичного мистецтва.

    01 березня 2018 року управлінням освіти, молоді та спорту та Центром позашкільної освіти був організований та проведений брейн-ринг, присвячений 1030-й річниці Хрещення Київської Русі та історії нашого міста  на тему «Сторінками княжої країни». Дві збірні учнів шкіл міста команди «Інтелектуали» та «Ладомир»  змагалися за першість і   показали чудові знання по історії України. Перемогла команда «Ладомир». Усі учасники конкурсної програми отримали від організаторів солодкі призи.

З метою  піднесення ролі вихователя у суспільстві, підвищення престижності цієї професії, сприяння творчим педагогічним пошукам, удосконаленню фахової майстерності вихователя, поширення передового педагогічного досвіду 27 лютого 2018 року проведено міський конкурс професійної майстерності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти  «Вихователь  року – 2018».

Участь прийняли вихователі з усіх закладів дошкільної освіти міста: Кручкевич Олена Богданівна (ДНЗ №1), Гуща Тетяна Володимирівна (ДНЗ №2), Шкрамко Тетяна Петрівна (ДНЗ №7), Радюк Наталія Вікторівна (ДНЗ №8).
Перемогу здобула вихователь закладу дошкільної освіти №8 «Вишиванка»  Радюк Наталія Вікторівна. 
 Визначені переможці у номінаціях: «педагог-ерудит» - Шкрамко Тетяна Петрівна, «педагог-креативність» - Гуща Тетяна Володимирівна, «педагог-обдарованість» - Кручкевич Олена Володимирівна.
Учасники Конкурсу  нагороджені грамотами управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир – Волинської міської ради та подарунками. 
Від місккому Профспілки працівників освіти і науки України Радюк Наталія Вікторівна нагороджена триденним відпочинком на озері Світязь.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень