A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Бюджет-2018: "Нова українська школа" вимагає більше грошей

Дата: 28.11.2017 16:31
Кількість переглядів: 151

У 2018 році в Україні стартує реформа освіти, в результаті якої весь процес навчання і виховання підростаючого покоління має стати більш сучасним і наближеним до європейських стандартів. У держбюджеті на 2018 рік уперше передбачено кошти на реалізацію цієї реформи.

<p style="text-align: justify;">Фото: kyivcity.gov.ua</p>

Старт реформи, яка розрахована на 12 років,  ознаменований збільшенням фінансування всієї галузі. Всього в 2018 році на освіту і науку обіцяють витратити 217,5 млрд грн – на 18% більше, ніж у 2017 році (183,8 млрд грн). Правда, з цієї суми на Міністерство освіти і науки передбачено всього 94 млрд грн.

Ще 12 млрд грн виділяється іншим міністерствам на навчання студентів в профільних вузах (МВС, Міноборони, зв'язку, культури і т.п.), а також на підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів та керівників. Найбільші суми передбачається витратити на навчання медиків (4,5 млрд) і курсантів військових вузів (2,8 млрд).

Решта грошей на освіту – приблизно половина від загальної суми – повинна бути закладена в місцевих бюджетах. З місцевих бюджетів передбачається фінансувати роботу дитячих садків і будинків творчості, а також оплату комунальних послуг установам освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень