A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Дослідження PISA покаже якість нашої школи, - Новосад

Дата: 19.11.2019 08:37
Кількість переглядів: 126

Результати порівняльного дослідження якості освіти PISA стануть відправною точкою для вимірювання змін у шкільній освіті. Про це заявила міністр освіти і науки Ганна Новосад під час презентації «Ресурси PISA для сучасного вчителя – відповідального професіонала».

За словами міністра, результати міжнародного порівняльного дослідження якості освіти PISA будуть оприлюднені 3 грудня.

Дослідження PISA покаже якість нашої школи, - Новосад

Результати міжнародного дослідження якості освіти PISA будуть оприлюднені 3 грудня

«Ми зможемо побачити позицію нашої освітньої системи, поглянути на наші слабкі та сильні сторони. Важливо, що це дослідження покаже якість нашої школи, якої ще не торкнулась освітня реформа: учасниками дослідження є 15-річні школярі, а наразі реформа НУШ охопила лише перші 2 класи. 3 грудня ми отримаємо відправну точку, за допомогою якої зможемо вимірювати наші успіхи надалі», – зазначила міністр.

Вона також наголосила, що результати PISA дадуть ґрунтовне розуміння того, що саме потрібно буде покращити у базовій школі.

«Унікальність PISA в тому, що оцінюється не база знань, а вміння застосовувати їх на практиці. Наша система освіти донедавна здебільшого орієнтувалась на теорію, але не на практику. І відхід від теоретизації знань і перехід до компетентнісного навчання – це саме те, що лежить в основі Нової української школи», – повідомила Ганна Новосад.

Як відомо, PISA – програма міжнародного порівняльного дослідження якості освіти, що проводиться під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку. PISA не дає оцінку учням, а перевіряє їхню здатність користуватись знаннями й уміннями, отриманими в школі.

Україні в 2018 році вперше взяла участь у повноцінному оцінюванні PISA.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень