A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 21.10.2019 08:46
Кількість переглядів: 142

Підсумки тижня в освіті: головні події

Реєстрація на пробне ЗНО стартує у січні. Українським центром оцінювання якості освітизатверджений план проведення пробного зовнішнього оцінювання в 2020 році. Реєстрація учасників тестування триватиме з 3 до 24 січня. Пробне ЗНО традиційно відбудеться у березні.

Перехід усіх шкіл на українську підтримує половина українців. 49% опитаних українців тією чи іншою мірою схвалюють заяву Ганни Новосад про те, що з 2020 року всі російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання, разом з тим, 47% - не схвалюють таке рішення.

Конкурс з української мови імЯцика стартує листопада. Метою конкурсу є піднесенняпрестижу української мови і її популяризація серед молоді. Переможцям конкурсу, які посядуть перші місця в своїх категоріях, призначатимуться стипендії президента України.

Визначені строки проведення фіналів учнівських турнірів. Міністерством освіти визначеностроки та місця проведення фінальних етапів Всеукраїнських турнірів юних математиків, правознавців, географів, економістів, біологів, хіміків, винахідників і раціоналізаторів, інформатиків та фізиків.

Затверджено стандарт шкільної освіти наукового спрямування. Міносвіти затвердженийСтандарт спеціалізованої освіти наукового спрямування. Стандарт визначає зміст освіти наукового спрямування, що здобуватиметься учнями на рівнях базової та профільної середньої освіти.

Профспілка заявляє про можливе закриття малих шкіл. В освітній профспілцінаголошують, що скасування державного субсидіювання малокомплектних шкіл впродовж трьох років призведе до закриття 3 427 закладів освіти та звільнення близько 20 тисяч педагогів.

Вінниця визнана найбільш дружнім містом для дітей. Вінниця здобула міжнародну премію «Child Friendly Cities Inspire Awards» серед найбільш дружніх до дітей міст у світі. Перемогу місту приніс проект шкільного бюджету участі, який став прикладом залучення дітей до міського врядування.

МОН визначило підручникищо надрукує держава. До переліку літератури, що друкуватиметься за бюджетні кошти, включено 15 назв посібників для вчителів, 8 назв посібників серії «Шкільна бібліотека», 16 назв підручників для дітей з особливими потребами та 6 назв підручників для учнів закладів професійної освіти.

У кожній ОТГ має бути опорна школа і автобус, - прем’єр. Керівникам областейпрезентували інфраструктурну карту країни, що містить понад 110 тисяч об’єктів, зокрема, шкіл і дитячих садків. Кожна область має змоделювати інфраструктурну мережу, яка має бути у кожній області.

Зарплати освітян будуть підвищені на 8%, - Маркарова. Міністр фінансів повідомила, що питання підвищення заробітних плат учителів стоїть на порядку денному Кабінету Міністрів. Планується, що фонд оплати праці вчителів буде підвищений на 8%.

GoCamp 2020 відкрив попередню реєстрацію шкіл. GoCamp запрошує школи стати учасниками всеукраїнського проекту літніх мовних таборів. Школам, які мають намір стати учасником проекту наступного літа, необхідно заповнити онлайн форму попередньої реєстрації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень