A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 16.09.2019 09:09
Кількість переглядів: 134

Наскрізні завдання до різних тем для 2-го класу НУШ

Підвищення зарплат ще треба зробити реальним, – Новосад. Міністр освіти і науки сказала, що підвищення зарплат освітянам на 20-70% ще треба зробити реальним. Ганна Новосад зазначила, що остаточного рішення, як реалізовуватимуть постанову про підвищення зарплат освітянам, поки що немає.

6 українських вишів потрапили до світового рейтингу. 6 українських вишів потрапилидо рейтингу кращих вузів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020. Це один із найбільших світових рейтингів, який спирається на основні завдання університетів – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями та розвивати міжнародне співробітництво.

В Міносвіти представили нову команду. Міністр освіти Ганна Новосад представилажурналістам команду, яка разом із нею працюватиме над реформуванням системи освіти і науки, – п’ятьох заступників уже призначено, ще одна перебуває у статусі радника та чекає на відповідне рішення Уряду.

Акція «Благодійність замість квітів» зібрала 646 тис. грн. Акція «Благодійність замість квітів», що була проведена до Дня знань, зібрала рекордну суму 646 тисяч грн. Метою акції був збір коштів на купівлю ліків для онкохворих дітей, замість традиційного придбання букетів під час святкування Свята першого дзвоника.

Чи може школа диктувати дітям дрес-код. Новопризначений освітній омбудсмен Сергій Горбачов роз’яснює: ніхто не має права змушувати батьків вдягати дитину до школи певним чином і обмежувати доступ одягнених «не по формі» дітей до уроків.

МОН затвердило новий порядок відбору підручників. Міністерством освіти затвердженийновий Порядок конкурсного відбору підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників. Документ визначає механізм проведення конкурсного відбору підручників.

Офіс освітнього омбудсмена запрацює у листопаді. Освітній омбудсмен та його офіс розпочнуть повноцінну роботу на початку листопада. Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. До листопада його офісу потрібно розробити багато внутрішніх процедур та напрацювати алгоритми роботи зі зверненнями.

В уряді планують збільшити кількість ІТ-фахівців. У найближчі десять років креативна індустрія отримає чіткі та стабільні правила роботи. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Фонд IT Creative фінансуватиме три напрямки: створення нових кампусів та курсів для ІТ-спеціалістів, фінансування стипендій студентів українських ВНЗ та на гранти для молодих вчених.

У МОН визначили, як відбудеться ЗНО в 2021 році. Міністерством освіти визначені деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році. Наказом визначені строки, перелік навчальних предметів, кількість тестів, а також особливості зарахування результатів державної підсумкової атестації, проведеної у формі зовнішнього оцінювання.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень