A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Звітували вчителі початкових класів

Дата: 07.06.2019 09:26
Кількість переглядів: 129

 

У співпраці до результату

«Учитель не може працювати наодинці, а тому він повинен піклуватися про те, щоб учителі школи збиралися разом і обговорювали ті завдання, які вони повинні провадити в життя, а також обговорювали способи виконання цих завдань» - вказував відомий педагог С. Т. Шацький.

Саме з такою метою 29 травня 2019 року відбулося міське підсумкове об’єднання вчителів початкових класів ЗЗСО. Ініціювала даний захід методист методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту м. Володимира-Волинського Салабай Людмила Петрівна у співпраці з педагогічним коледжем, зокрема, із заступником директора з педагогічної практики Пелех Оленою Павлівною та викладачем-методистом Катинською Лідією Леонідівною.

Щасливі, усміхнені, радісні збиралися вчителі шкіл міста на відповідальну роботу: звітувати, переконувати, вирішувати, дякувати, планувати.

У цей день гостинно відчинив  двері для них центр науки та інновацій ВКНЗ «Володимир – Волинський педагогічний коледж ім. А.Ю.Кримського», а саме - кабінет педагогіки, в якому оснащено сучасний клас - НУШ, який і  став місцем  засідання.

З вітальним словом до присутніх звернулася методист міського методичного кабінету Салабай Л.П., яка  окреслила  важливі та значущі проблеми для звіту кожного керівника  методичного об’єднання; наголосила на здобутках і проблемах у роботі освітян; проаналізувала надбання у керівництві роботою методичного об’єднання; запропонувала інноваційні підходи до вирішення проблем реформування освіти у контексті методичної роботи.               

       Викладач–методист педагогічного коледжу Катинська Л.Л., привітавши присутніх, подякувала усім колегам-вчителям шкіл міста за високопрофесійну співпрацю у підготовці фахівців, методичну допомогу молодим майбутнім вчителям, а сьогодні ще студентам коледжу та ознайомила всіх присутніх із матеріально–технічним забезпеченням класу-НУШ: документ-камера, інтерактивна    дошка, «біла» дошка, пазли, осередки освітнього середовища НУШ, можливості Інтернет–ресурсу. Лідія Леонідівна продемонструвала технічні можливості оснащення кабінету, чим приємно здивувала присутніх.

Освітяни обмінялися думками про цілісність фахової підготовки та мали можливість отримати інформацію про важливість технічного обладанання для роботи з учнями в школі.

Звіти кожного керівника методичного об’єднання шкіл був різноманітний по формі і змісту, але в них чітко простежувалися такі напрями: наукова робота;  підвищення фахової підготовки; робота з обдарованими дітьми; участь у конкурсах, олімпіадах, вебінарах, семінарах, наукових конференціях; робота з особами, що мають освітні потреби; інновації в роботі вчителя; наступність у роботі дошкільної,  початкової та базової ланки освіти. Виступи керівників методичних об’єднань вчителів початкових класів шкіл міста: Адамчук Валентини, Серьогінової Валентини, Новосад Наталії, Ничипор Світлани, Панчук Наталії, були сучасними, креативними, всеоб’ємними та чіткими.      

Робота вчителів початкових класів міста є плідною, результативною, особливо у співпраці з педагогічним коледжем та управлінням освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.

Приємно, що всі присутні підкреслили важливість співпраці освітян міста з педагогічним коледжем та управлінням освітою і висловили щиру вдячність директору закладу Савельєву М.Г. та начальнику управління Петруку В.М. за постійну підтримку їх творчого пошуку.

Засідання проходило в атмосфері добра, взаєморозуміння, доброзичливості, взаємопідтримки. 

Плани на перспективу окреслені! «Набравшись влітку сил і здоров’я,  будемо долати перешкоди і досягати вершин перемог» - вирішили освітяни!

Для учасників засідання студенти коледжу, члени секції педагогіки і психології студентського наукового товариства: Кашуба Ольга, Вавринюк Олена та Галтман Олена провели цікаву, змістовну екскурсію музеями коледжу.

 «Бути  найкращим, набувати багатства, але залишатися скромним», - радили мудреці. Краще не скажеш. Вчителі вже готові до роботи, вони дійсно найкращі!

Здолати можна все, якщо ти не один. Як добре, що ми маємо таку велику родину творчості та людяності!

 

Лідія Катинська, викладач-методист

педагогічного коледжу ім. А.Ю.  Кримського

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень