A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 27.08.2019 09:34
Кількість переглядів: 115

Підсумки тижня в освіті: головні події

40% будівель шкіл знаходяться в незадовільному стані. За інформацією Мінрегіону, температура у 47% шкіл взимку не перевищує 17 градусів, 10% шкіл не мають туалетів у приміщеннях, а 90% закладів освіти не пристосовані до навчання дітей з інвалідністю.

Серпневі онлайн конференції для учителів-предметників. Українські вчителі матимуть можливість взяти участь в онлайн конференціях, присвячених початку нового навчального року. Заходи проводитимуться Національною академією педагогічних наук з 27 по 29 серпня.

Міністрнеобхідно переосмислити місію українських вишів. За словами Лілії Гриневич, університети мають генерувати нові знання, пропонувати нові сценарії для розвитку суспільства, віднайти своє місце у глобальному просторі вищої освіти та науки.

Опублікований рейтинг шкіл України 2019 року. Освіта.ua складено щорічний рейтинг загальноосвітніх шкіл за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Рейтинг складено з використанням даних офіційного звіту УЦОЯО за результатами тестування.

У МОН розповіли вчителямяк виховувати патріотизм у дітей. Відомством розробленірекомендації про національно-патріотичне виховання у закладах освіти в 2019/20 навчальному році, що мають використовуватись освітянами при плануванні виховної роботи.

Перше в Україні ЗНО для вчителів відбудеться 31 жовтня. Під час тестування учасникам буде запропоновано 100 завдань, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Цього рокувідбудеться пілотна сертифікація вчителів, участь в який візьмуть 900 педагогічних працівників.

В Україні започатковане індивідуальне навчання дітей. Починаючи з вересня 2019 року батьки школярів зможуть скористатися всіма видами індивідуальної форми навчання - сімейною (домашньою) освітою, екстернатом або педагогічним патронажем.

Уряд просять оприлюднити постанову про зарплати освітян. Профспілка вимагаєоприлюднити постанову «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів освіти», якою передбачено підвищення оплати праці освітян з 2020 року.

Учні з особливими потребами зможуть навчатись довше. Школярам з особливими потребами може бути подовжено тривалість навчання. Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової та базової школи. На кожному з цих рівнів навчання може бути подовжено на 1 рік.

МОН затвердить план впровадження нового правопису. План заходів відомства щодо впровадження нової редакції Українського правопису буде розроблений до 16 вересня. Освітяни отримають методичні посібники із застосування Українського правопису у навчальному процесі.

Гриневичя проти збільшення навантаження на вчителів. За словами міністра освіти, в українській традиції педагогічним навантаженням вважаються тільки «горлові» години вчителів, однак не враховується інша робота, що виконується освітянами.

У МОН створили сектор з патріотичного виховання. У відомстві наголошують, що фахівці сектору працюватимуть над розробкою політик у сфері національно-патріотичного виховання та громадянської освіти, готуватимуть необхідні документи, будуть залучені до експертизи відповідних програм тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень