A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Семінари

Дата: 14.03.2019 09:45
Кількість переглядів: 156

25.02 - 03.03

              28 лютого 2019 року на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №3-ліцей» відбувся міський проблемний семінар для вчителів фізики на тему «Як перетворити учнів на дослідників в умовах НУШ» під керівництвом Надії Максимчук, завідувача методичним кабінетом управління освіти, молоді та спорту.

        У вступному слові вчитель фізики Віктор Курило зазначив, що головна мета НУШ – це створення школи, яка даватиме учням не лише знання, а й уміння застосовувати ці знання на практиці. В такій школі мають прислухатися до думки учнів, вчити їх креативно та критично мислити. Проблему ефективного використання інновацій в процесі викладання фізики розкрила Людмила Андрушко.

Учасникам семінару був продемонстрований позакласний захід, на якому десятикласники провели для учнів першого класу найпростіші досліди з фізики та з’ясували причини їх виникнення.

         На закінчення семінару педагоги обмінялися думками та досвідом роботи з учнями.

       28 лютого 2019 року на базі ЗОШ №1 проведено міський семінар для вчителів іноземної мови на тему «Формування основних груп компетентностей учнів через впровадження активних та інтерактивних  методів навчання іноземної мови».

      У рамках семінару досвідом роботи із даної теми ділилися вчитель англійської мови ЗОШ №1 Рибай О.І., яка провела урок в 7 класі на тему «Види спорту» та вчитель польської мови Шуляр С.О. цього ж закладу, яка продемонструвала позакласний захід з учнями 5-8 класів на тему «Свято 8-го Березня».

        

         28 лютого 2019 року на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..№3-ліцей» проведено міський семінар для вчителів художньо-естетичного циклу на тему «Школа компетентностей XXI століття». Під час семінару відбувся круглий стіл з обміном досвіду педагогів даного профілю по темі семінару та вчитель музичного мистецтва НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..№3-ліцей» Дидич Вікторія провела для колег відкритий урок, де продемонструвала практичний розвиток компетентностей учнів.

 

 

          28 лютого 2019 року на базі ЗОШ №5 імені Анатолія Кореневського відбувся міський семінар для вчителів географії на тему «Методи та прийоми створення ситуації успіху як напрямок соціалізації особистості».

         Учасники семінару побували у педагогічній майстерні вчителя географії Світлани Давиденко. Вчителем була проведена ділова гра з елементами тренінгу «Творчий учитель – успішний учитель».

Присутні були активними учасниками семінару, працювали у групах, «малювали» портрет ідеального вчителя, визначали в чому полягає головний зміст діяльності педагога, прийоми досягнення успіху.

На закінчення підведені підсумки щодо роботи за педагогічною технологією «Створення ситуації успіху»  і зроблений висновок, що ця технологія, безперечно, заслуговує на пильну увагу з боку вчителів сучасної школи.

 

    З метою покращення спортивної та фізкультурно-оздоровчої роботи в закладах загальної середньої освіти міста, масового залучення дітей та підлітків до регулярних занять фізичною культурою та спортом 

з 26.02-28.02 2019 року відбулась міська Спартакіада школярів  з баскетболу  (дівчата):

І місце – ЗОШ  №2;

ІІ місце – Володимир-Волинський ліцей « Центр освіти»;

ІІІ місце – ЗОШ №1.

 

 01 березня 2019 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбувся міський семінар для працівників психологічної служби закладів освіти міста на тему «Насилля у шкільному середовищі. Запобігання булінгу».

Тетяна Гуменюк, соціальний педагог розповіла про «Насилля у шкільному середовищі. Кібербулінг».

Ірина Пикалюк, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді детально проінформувала про зміни в законодавстві щодо протидії боулінгу та відповідальність за вчинки боулінгу і допомога постраждалим.

Надія Максимчук, завідувач методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту окреслила алгоритм дій батькам тих дітей, які стали жертвами булінгу та дирекції закладів освіти. Зауважила, що у 2019 році в Україні з’явиться служба освітнього омбудсмена, яка захищатиме права людей у сфері освіти.

По завершенню семінару учасники розробили методичні рекомендації щодо формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу.

1 березня 2019 року в культурно-мистецькому центрі імені Тараса Шевчека команда депутатів міської ради та команда школярів-лідерів змагалися у конкурсі "Брейн-ринг" на тему "Сім променів щастя". У результаті - щасливі усі: команда учнів-вундеркіндів, бо переконалися у силі своїх знань; журі - бо й справді оцінювали чесно; команда депутатів, бо стали переможцями конкурсної програми.

       01 березня 2019 року на базі Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти вчитель християнської етики ЗОШ №2 Голюк Г.О. взяла участь в II (обласному) турі всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019 з предметів духовно-морального спрямування» та здобула ІІІ місце.

Конкурс проводився у 2 етапи. На І етапі конкурсу фахове журі оглядало надіслані на конкурс матеріали, знайомились з системою роботи вчителя, технологіями, які він застосовує в освітньому процесі. Особисте знайомство із конкурсантами реалізовувалось через проведення  дебатів: розв’язання  актуальних проблемних ситуацій учителями на духовно-моральну тематику. Виконання письмового тесту на знання Біблії, основ історичного релігієзнавства.

ІІ етап проходив за такою моделлю:

  • майстер-клас елемента уроку;
  • презентація досвіду виховної роботи.

 

 

 

 

04.03-10.03 З метою піднесення ролі вихователя закладу дошкільного освіти у суспільстві, підвищення престижності цієї професії, сприяння творчим педагогічним пошукам, удосконаленню фахової майстерності, поширення передового педагогічного досвіду проведено міський конкурс «Вихователь року - 2019 року». Педагоги демонстрували свою майстерність у завданнях: «Оратор», «Ігровий дивокрай», «Творча майстерня». У номінації «Педагог – новатор» перемогла Михальчук Тетяна (ЗДО №8), «Педагог – обдарованість» - Війтік Наталія (ЗДО №1), «Педагог – ерудит» - Дубась Ірина (ЗДО №7), «Педагог – креативність» - Скрипець Юлія (ЗДО №2). 04.03.2019 року проведено інструктажі та навчання працівників, залучених до проведення ЗНО-2019. 05 березня 2019 року на базі ЗОШ №2 відбувся міський семінар – практикум для вчителів початкової освіти закладів загальної середньої освіти на тему «Реалізація комунікативної змістової лінії на уроках літературного читання». У практичній частині педагоги міста мали змогу ознайомитися з методами і формами роботи з дітьми вчителя ЗОШ №2 Абрамюк Лілії, виконати педагогічний практикум від вчителя гімназії Ничипор Світлани. З інформаціями з теми виступили: Чайко Оксана (ЗОШ №5), Шевчук Неля (ЗОШ №2), Серьогінова Валентина (ЗОШ №2). Учасники методичного заходу обмінялися досвідом роботи з теми. 05 березня 2019 року на базі ЗОШ№1 проведено міський семінар для вчителів художньо-естетичного циклу на тему «Навчаючи інших – навчаюся сам». Під час семінару відбувся круглий стіл з обміном досвіду педагогів даного профілю по темі семінару та вчитель музичного мистецтва ЗОШ №1 Людмила Католик провела відкритий авторський позакласний захід «Знайомство з музичними інструментами».

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень