A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Учні зможуть обирати предмети варіативної складової

Дата: 14.03.2019 10:19
Кількість переглядів: 139

Учні зможуть обирати предмети варіативної складової

Проект закону «Про загальну середню освіту» містить механізми, які нададуть школярам можливість здійснювати реальний, а не декларативний вибір предметів варіативної складової. Про це, презентуючи основні новації законопроекту, сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

За словами міністра, зараз все упирається в недостатність годин, тому де-факто вибіркову складову обирає школа, а не школяр.

«Цей же закон дає можливість створювати міжкласні групи для вивчення вибіркових предметів, коли дисципліну слухає не один клас, а збірна група з учнів класів однієї паралелі та суміжних класів», - наголошує міністр.

Планується, що завдяки цим групам діти зможуть справді вибрати, які вони вчитимуть, який вибірковий предмет їх дійсно цікавить.

«Особливо це актуально для старшої профільної школи, зміст освіти якої має максимально відповідати потребам, інтересам та планам дитини на майбутнє», - підкреслила Лілія Гриневич.

Окрім цього законопроект пропонує учням реальні механізми визначення власної освітньої траєкторії.

Зокрема, для дітей, які додатково серйозно навчаються поза школою, наприклад, відвідують спортивні секції або музичну школу, зможуть зарахувати отримані не в школі знання, а вивільнений час використати на домашнє завдання чи іншу роботу.

Також законопроектом передбачені два адаптаційні цикли навчання дітей - у 1-2 та 5-6 класах, які дозволять надати додаткову підтримку дітям у найбільш вразливі періоди шкільного життя.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень