A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

107 країн світу закрили всі школи на карантин

Дата: 19.03.2020 10:50
Кількість переглядів: 118

107 країн світу закрили всі школи на карантин

Станом на 18 березня 2020 року понад 860 мільйонів дітей і молодих людей (приблизно половина учнів у всьому світі) не відвідують школи чи університети через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє прес-центр Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

107 країн здійснили закриття шкіл у масштабах всієї країни, а ще в 12 країнах було здійснено закриття шкіл на місцевому рівні. Таким чином, число учнів, які не можуть відвідувати освітні установи, подвоїлася, й очікується, що цей показник буде продовжувати рости.

Масштаб і швидкість закриття шкіл і університетів є безпрецедентною проблемою для сектору освіти. Країни у всьому світі прагнуть заповнити вакуум, що утворився, рішеннями для дистанційного навчання, але невизначена тривалість закриття навчальних закладів ускладнює їх зусилля.

Ці рішення варіюються від високотехнологічних альтернатив, таких як відео-уроки в режимі реального часу, до менш технологічних варіантів, таких як освітні програми на радіо й телебаченні.

У якості негайної реакції на масове закриття шкіл ЮНЕСКО заснувала цільову групу з питань COVID-19 для надання консультативної та технічної допомоги урядам, які займаються наданням дистанційної освіти учням. Організація також проводить регулярні віртуальні наради з міністрами освіти з усього світу для обміну досвідом і оцінки пріоритетних потреб.

ЮНЕСКО також приступила до створення Глобальної коаліції з питань освіти і COVID-19, що об'єднує багатосторонніх партнерів і приватний сектор, з метою надання підтримки країнам у процесі впровадження систем дистанційного навчання, з тим щоб звести до мінімуму порушення в освітньому процесі та підтримувати соціальний контакт з учнями.

Організація також буде регулярно організовувати вебінари і віртуальні наради, щоб представники країн могли обмінюватися інформацією про ефективність підходів, що використовуються в різних контекстах.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень