A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Новосад: мотиваційний лист не стане інструментом корупції

Дата: 20.11.2019 11:32
Кількість переглядів: 131

Новосад: мотиваційний лист не стане інструментом корупції

Міністр освіти і науки Ганна Новосад наголошує, що впровадження практики мотиваційного листа при вступі до університетів має на меті стимулювати абітурієнтів до відповідального вибору закладу освіти і напряму навчання. Про це міністр сказала під час ефіру у програмі «Сніданок з 1+1».

Зокрема, вона нагадала, що відповідну новацію містить законопроект, який вносить ряд змін до закону «Про вищу освіту» і ухвалений парламентом у першому читанні.

«Ми спільно з депутатами, які вносили ці зміни, розпочинаємо серію новацій у системі вищої освіти. Мотиваційний лист одна зі змін, яку пропонує законопроект. Через цей інструмент ми хочемо стимулювати майбутніх студентів аби вони розуміли, навіщо вони йдуть в той чи інший університет, думали, навіщо їм та чи інша програма або спеціальність», - сказала міністр освіти.

За словами Ганни Новосад, мотиваційні листи є тією практикою, яку давно застосовують усі університети світу.

«Мотиваційний лист матиме невелику вагу, тобто він не буде критично можливим при обчислені бала при вступі. Проте все таки це та новація, яка на нашу думку надасть можливість університетам обирати кращих студентів, а самим абітурієнтам думати, навіщо їм той чи інший заклад освіти», - підкреслила міністр.

Також міністр наголосила, що мотиваційний лист не стане інструментом корупції при вступі, оскільки вступники писатимуть його ще до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Як відомо, Верховна Рада 12 листопада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти». Передбачається, що вага бала за мотиваційний лист становитиме від 0 до 1 відсотка конкурсного бала вступника.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень