A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 18.06.2019 11:52
Кількість переглядів: 145

Підсумки тижня в освіті: головні події

В Україні завершено основну сесію ЗНО. Учасники тестування, які складали ЗНО з української мови і літератури, математики та фізики вже дізнались про отримані результати. Оголошення результатів тестування з інших предметів відбудеться наступного тижня.

До проекту закону Про середню освіту подано 200 правок. Парламентський комітет з питань науки і освіти розпочав роботу з підготовки проекту закону «Про повну загальну середню освіту» до другого читання.

Норма про надбавки лишається декларативноюУ Президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки наголошують, що у більшості регіонів, норма постанови уряду про підвищення до 30% розміру надбавки за престижність педагогічної праці залишається декларативною.

МОН визначилояк пройде конкурс «Учитель року - 2020». Конкурс буде проведений у номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта» і «Хімія». Реєстрація для участі в конкурсі триватиме з 16 вересня до 06 жовтня.

У МОН рекомендували підручники на новий навчальний рік. Відомство опублікувалоелектронні переліки навчальної літератури, що рекомендована для використання у закладах освіти у 2019/20 навчальному році.

Розроблений новий стандарт базової середньої освіти. Міністерством освітирозроблений проект Державного стандарту базової середньої освіти. Новий стандарт визначає вимоги до обов’язкових результатів навчання та компетентностей школярів впродовж навчання у 5-9 класі.

В уряді невдоволені якістю юридичної освіти. У МОН повідомили, що проект Концепції реформування юридичної освіти передбачає жорсткіші вимоги до акредитації освітніх програм за спеціальністю «Право». Також планується підвищити прохідний бал для вступу на юридичні спеціальності.

План імплементації правопису з'явиться восени. У перехідний період установи і організаціїможуть самостійно ухвалювати рішення про використання норм нового правопису. План імплементації правопису в усі сфери життя буде представлений Міністерством освіти не раніше вересня.

Уряд схвалив Концепцію реформи профосвіти. Кабінет Міністрів ухвалив концепцію «Сучасна професійна освіта», що визначає напрями реформи до 2027 року. Основні зміни відбуватимуться за трьома напрямами: фінансування, якість освіти та державно-приватне партнерство.

Гриневичпотрібно відійти від єдиної тарифної сітки. Міністр освіти заявила про необхідність відходу від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями, між дошкільниками, майстрами та вчителями.

Початкові школи зможуть розташовуватись у будинках. У Мінрегіонбуді зазначають, що це має стати одним із кроків для вирішення ситуації з переповненістю шкіл у великих містах і забезпеченню жителів будинків необхідною соціальною інфраструктурою в умовах щільної забудови.

В Україні започаткували мережеву шкільну освіту. За словами міністра освіти, запровадження мережевої освіти, дає школам реальний інструмент для взаємодії із закладами культури, фізкультури і спорту, міжшкільними центрами та іншими суб’єктами освітньої діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень