A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Директори шкіл можуть отримувати додаткову відпустку

Дата: 05.08.2019 12:27
Кількість переглядів: 130

Директори шкіл можуть отримувати додаткову відпустку

Директори шкіл мають право на додаткові відпускні дні за ненормований робочий день. Про це йдеться у повідомленні Профспілки працівників освіти і науки.

У профспілці зазначають, що частиною другою статті 8 закону «Про відпустки» встановлено, що щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці надається працівникам з ненормованим робочим днем згідно із списками посад, робіт та професій, визначених колективним договором або угодою.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

У Додатку 1 до Галузевої Угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки затверджено Орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем системи Міністерства освіти і науки, яким може надаватись додаткова відпустка. До цього переліку включено посаду керівника установи.

Відповідно до статті 10 закону «Про відпустки» загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток не може перевищувати 59 календарних днів.

«Тривалість щорічної основної відпустки директорів середніх навчальних закладів становить 56 календарних днів. Тому, додаткова відпустка директора закладу загальної середньої освіти за ненормований робочий день може надаватися тривалістю не більше 3 календарних днів», - повідомили у Профспілці працівників освіти і науки.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень