A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

«Від зими до весни" Тетяни Омельченко

Дата: 22.10.2021 12:40
Кількість переглядів: 120

З 28 жовтня по 14 листопада  на VI Всеукраїнській трієнале художнього текстилю у  Києві буде експонуватися диптих  викладача Володимир-Волинської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького Тетяни Омельченко "Від зими до весни"

Тетяна Станіславівна  вже 30 років працює та розвивається  в такому напрямку  декоративно- прикладного мистецтва мистецтва як «текстиль».  Любов до текстилю  намагається  прищепити  своїм учням , тому на уроках композиції вони неодноразово ткали невеликі гобелени, виконували різні текстильні колажі, за які неодноразово були відзначені на Всеукраїнському та обласному рівнях. А в 2018 році у  місцевій галереї відбулась  спільна з учнями виставка текстилю "Мелодія ниток".

 Також пані Тетяна  працює у техніці живопису та іконопису. Разом з чоловіком, який теж художник, представляли свої роботи на спільних виставках "В пошуках гармонії" в м. Цвікау (Німеччина), 2019, у м. Володимирі-Волинському, 2020р. та у  м.Дубно, 2021р. Також у 2019 р. в музеї Волинської ікони м.Луцьку відбулася їхня спільна виставка іконопису "Вічне".  Протягом всієї творчої діяльності багато гобеленів експонувалось на обласних та Всеукраїнських виставках: у м. Львові (2005р.,2010р.), м, Луцьк(2013р.,2018р.), до Дня художника у м.Києві(2015р.,2020р.), в м.Дніпрі, м.Чернівцях(2020р.), де були відзначені дипломами за вдале втілення традиційних технік у сучасне декоративно-прикладне мистецтво.

 У Всеукраїнській трієнале художнього текстилю Тетяна Станіславівна бере  участь вже втретє(2010р., 2016р., 2021р.). В текстилі  її улюблена тема-- квіти, натюрморти, стилізація природніх форм. За її словами, цікаво експерементувати з різними техніками ткання, фактурою ниток, їх просвітом та нашаруваннями. Участь у різноманітних виставках спонукає та надихає на нові творчі пошуки. Спільно з колегами  - викладачами ДХШ Тетяна Омельченко проводила майстер класи: у 2019році -  для німецьких гостей з м.Цвікау, для жителів міста на базі "Літньої школи мистецтв",  у 2021 році - для дітей в Нововолинському народному  історичному 

музеї .


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень