A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Рада ухвалила новий закон про середню освіту

Дата: 16.01.2020 15:19
Кількість переглядів: 134

Рада ухвалила новий закон про середню освіту

Український парламент ухвалив новий Закон України «Про повну загальну середню освіту». За відповідне рішення 16 січня проголосували 327 народних депутатів.

Ухвалення нового закону обумовлено потребою в нормативному забезпеченні реформування системи загальної середньої освіти, розпочатого після прийняття в 2017 році закону  «Про освіту».

Очікується, що ухвалення документа сприятиме підвищенню якості загальної середньої освіти, розширенню автономії шкіл, формуванню у школярів необхідних для життя компетентностей, розвитку закладів освіти усіх форм власності тощо.

Зокрема, закон урегульовує питання доступності до повної середньої освіти для осіб з особливими освітніми потребами, а також територіальної доступності шкіл, питання обов’язку органів влади забезпечувати відповідну доступність, регулює питання забезпечення якості шкільної освіти, питання мови освіти у школах, сертифікації педагогічних працівників.

Також закон унормовує питання ресурсного забезпечення шкіл, засад здійснення інституційного аудиту, батьківського та учнівського самоврядування, питання прав та обов’язків учасників освітнього процесу тощо.

За словами міністра освіти і науки Ганни Новосад, новий закон «Про повну загальну середню освіту» це нові можливості для учнів, вчителів та освітніх управлінців, а також гарантії для батьків.

«У 2017 році був прийнятий Закон «Про освіту», який передбачив багато потрібних нашій системі новацій, але знарядь для його втілення критично не вистачало. Закон «Про повну загальну середню освіту» – це реальні інструменти, які допоможуть втілити реформу. Попереду багато кропіткої роботи, ми до неї готові. Але нас замало, реальна школа – це не стіни і не закони, а перш за все вчителі, батьки та учні. Я закликаю всіх нас не зупинятися і разом працювати над побудовою Нової української школи – вона залежить від кожного із нас», – Ганна Новосад.

НОВИЙ ЗАКОН «ПРО ПОВНУ ЗАГАЛЬНУ ОСВІТУ»: ОСНОВНІ ТЕЗИ


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень