A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

В Україні набирає обертів реформа інклюзивної освіти

Дата: 28.11.2017 16:41
Кількість переглядів: 189

В Україні набирає обертів реформа інклюзивної освіти. Тільки в новому навчальному році кількість учнів з особливими потребами в школах збільшилася на чверть. Про це на конгресі педагогів повідомила дружина президента Марина Порошенко.

Похожее изображение

Діти з особливими потребами навчаються разом з однолітками в умовах інклюзивної середовища. Вперше за роки незалежності це закріплено законодавчо. До першого вересня наступного року інклюзивні центри запрацюють по всій країні.

"На сьогоднішній день також проходить реформування застарілих ПМПК в сучасні інклюзивної-ресурсні центри, які також допоможуть українській школі нового формату супроводжувати дітей з особливими освітніми потребами та надавати їм спеціалізовані освітні послуги", – розповіла Марина Порошенко, дружина президента України.

В Україні до кінця року може збільшитися кількість закладів інклюзивної освіти – меморандум про реконструкцію та будівництво нових навчальних закладів з урахуванням потреб дітей з інвалідністю підписали Марина Порошенко і віце-прем'єр України Геннадій Зубко.

Крім того, в Житомирській і Дніпропетровській областях до кінця року запрацюють нові медіатеки, в яких, крім друкованих, зібрані електронні і аудіокниги.
"Інклюзивно-ресурсні центри стануть основними помічниками дітей з особливими освітніми потребами на шляху здобуття ними якісної освіти та соціалізації в їх майбутньому житті", – заявила перша леді України Марина Порошенко.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень