A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

ДПА та ЗНО: які іспити складатимуть випускники

Дата: 10.11.2021 09:27
Кількість переглядів: 108

ДПА та ЗНО: які іспити складатимуть випускники

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 1 лютого 2022 року. До цього часу випускникам необхідно визначитися з переліком іспитів, які вони оберуть для складання обов'язкової державної підсумкової атестації або проходження ЗНО.

У 2022 році здобувачі повної загальної середньої освіти 2022 мають скласти тести (тобто пройти ДПА) з таких предметів:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька) – за вибором випускника;
  • четвертий предмет за вибором випускника (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Для вступу до закладів вищої освіти випускники мають пройти зовнішнє оцінювання з тих предметів, які потрібні для вступу до конкретного вишу (наприклад, українська мова, математика, фізика тощо).

Важливо пам’ятати, що тести з деяких предметів різняться залежно від того, чи складається цей предмет як ДПА, чи як вступний іспит у виш.

Так, існують окремі тести з української мови та з української мови і літератури. Як ДПА зараховують тільки результат виконання завдань з української мови. Для вступу можуть знадобитися або результати з української мови, або з української мови і літератури. Це залежить від спеціальності, на яку має намір вступати учасник.

Окрім того, у переліку предметів ЗНО є математика і математика (завдання рівня стандарту). Як результат ДПА з математики зараховують результат виконання завдань рівня стандарту (якщо випускник вивчав у школі математику на рівні стандарту) або всіх завдань тесту (якщо випускник вивчав математику на профільному рівні). Для вступу до закладів вищої освіти потрібні результати виконання всіх завдань тесту з математики. 

Для державної підсумкової атестації з історії України враховують результат виконання завдань частини «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.». Для вступу до закладу вищої освіти потрібні результати виконання всіх завдань тесту.

Як результат ДПА з іноземної мови (англійськоїіспанськоїнімецької або французької) буде зараховано результат виконання завдань рівня стандарту (якщо випускник вивчав цю іноземну мову на рівні стандарту) або всіх завдань тесту (якщо випускник вивчав цю іноземну мову на профільному рівні). Для вступу до закладів вищої освіти потрібні результати виконання всіх завдань тесту з іноземної мови.

Результати тестів з інших навчальних предметів за вибором випускника можна використовувати одночасно як державну підсумкову атестацію та конкурсний іспит для вступу до закладу вищої освіти.

Після того як учасник визначився з предметами зовнішнього оцінювання, варто почати підготовку до тестування. 

Необхідно зважати на те, що тести з різних предметів по-різному охоплюють шкільну програму. Подекуди знадобляться знання за 5-й – 11-й класи, подекуди – за 7-й – 11-й тощо. Саме тому треба орієнтуватися на зміст програми ЗНО з конкретного предмета.

Для комфортної підготовки до тестування учасники можуть скористатися матеріалами платформи ЗНО-ОНЛАЙН. На цьому сайті вони матимуть змогу виконувати тести за всі роки зовнішнього оцінювання, опрацьовувати завдання, згруповані за темами, читати коментарі до завдань, написані провідними фахівцями-предметниками.

Аби правильно визначити, які предмети треба скласти для вступу в заклад вищої освіти, учасникам потрібно ознайомитися з переліком конкурсних предметів ЗНО на обрану спеціальність.

БІЛЬШЕ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЗНО В 2022 РОЦІ


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень