A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

ЗДО №2 «КАЗКА» ПЕРЕВІРИЛИ НА ЯКІСТЬ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Дата: 23.11.2021 09:35
Кількість переглядів: 109

З 1 листопада по 15 грудня 2021 року вперше в Україні відбувається основний етап дослідження щодо оцінювання якості освітнього процесу за міжнародною методикою ECERS-3, яке проводять 8 провідних і 50 регіональних експертів у 200 закладах дошкільної освіти України. Експерти пройшли відповідне навчання й отримали сертифікат Державної установи «Український інститут розвитку освіти». Два тижні тому такий експерт працював і у Володимир-Волинській громаді, проводячи оцінку якості освітнього процесу у ЗДО №2.

???? 11 листопада у закладі дошкільної освіти №2 «Казка» (директор Селещук Лариса) відбувся основний етап дослідження щодо оцінки якості освітнього процесу за методикою ECERS-3, яке провела регіональна експертка Ольга Кучерук.

???? Експертка з оцінювання спостерігала протягом 3 годин за групою та взаємодією дітей від 4 до 5 років під час звичайного дня в дитячому садку. Вона оцінила все середовище, а саме з чим та з ким взаємодіє дитина: організацію кімнат, розташування умеблювання та іграшок, взаємодію між дітьми, дітей з вихователями, вихователів з батьками, а також тривалість та ротацію занять, організацію різних видів діяльності.

???? Результати дослідження – підстава для формування освітньої політики, спрямованої на підвищення якості дошкільної освіти, зокрема:

? оновлення змісту дошкільної освіти;

? оновлення методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу;

? підвищення кваліфікації педагогічних працівників;

? приєднання до світової професійної спільноти у сфері дошкільної освіти.

???? Ініціатором дослідження є Міністерство освіти і науки України, основним виконавцем – Державна установа «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з Командою підтримки реформ (Reform Support Team – RST) МОН та Всеукраїнським фондом «Крок за кроком». Дослідження також підтримується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

???? Перший варіант оцінювання був створений у 1980 році в США за авторства Тельми Хармс та Річарда М. Кліфорда. Вони ж заснували Інститут оцінювання середовища раннього дитинства. Методика регулярно оновлюється та доповнюється, зокрема перевиданнями ECERS-R та ECERS-3.

???? Через практичний зміст та формат ECERS був задіяний у дослідженнях якості освіти в різних країнах: у США, Великій Британії, Італії, Швеції, Німеччині, Португалії, Іспанії, Ісландії, Норвегії, Південній Кореї, Фінляндії.

???? Основною метою дослідження є оцінка якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти з використанням методики ECERS-3.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень