A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Першачків зарахують до шкіл за спрощеною процедурою

Дата: 19.04.2022 08:15
Кількість переглядів: 75

Першачків зарахують до шкіл за спрощеною процедурою

Дітей внутрішньо переміщених батьків цього року можуть зараховувати до 1-х класів шкіл на підставі заяви та без наявності копії свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує її особу.

Відповідні рекомендації, враховуючи запровадження воєнного стану в країні, надані Міністерством освіти і науки.

Зокрема, у МОН зазначають, що дітям, які в умовах воєнного стану були вимушені змінити місце проживання (перебування), має гарантуватися організація освітнього процесу.

У разі відсутності свідоцтва про народження дитини та для сприяння в його оформленні батькам керівники закладів освіти мають проінформувати відповідні органи опіки і піклування.

Також заклади освіти не мають відмовляти батькам у прийомі документів дитини.

Окрім того, Міністерство освіти і науки рекомендує зараховувати дітей до 1 класу без проведення жеребкування, як це здійснювалося у попередні роки.

Якщо кількість заяв на зарахування до 1 класу перевищуватиме планову кількість місць, керівникам шкіл рекомендовано вжити заходів щодо раціонального використання наявних приміщень або ініціювати відкриття додаткових класів, внесення необхідних змін до організації освітнього процесу, вивільнення приміщень, що використовуються не за призначенням.

У разі якщо після вжиття заходів кількість потенційних першокласників перевищує спроможність школи, орган, у сфері управління якого перебуває заклад освіти, має невідкладно запропонувати батькам перелік шкіл, максимально доступних і наближених до місця їх проживання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень