A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

ДИТЯЧІ САДКИ ГРОМАДИ, ЯКІ МАЮТЬ НАЛЕЖНІ УКРИТТЯ, ВІДНОВЛЮЮТЬ РОБОТУ

Дата: 27.04.2022 23:20
Кількість переглядів: 138

 

     Вже з  квітня відновлюють роботу  дошкільні  заклади, які мають належно облаштовані укриття. Відповідно до листа МОН від 02.04.2022 р. №№ 1/3845-22 “Про рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні”, керівникам закладів дошкільної освіти рекомендовано організовувати освітній процес з урахуванням воєнної ситуації у кожному населеному пункті (очне, змішане, дистанційне).

      У безпечних населених пунктах заклади дошкільної освіти можуть працювати офлайн при наявності укриття. Нагальна потреба у відновленні роботи ЗДО виникла у батьків, адже поступово відновлюється функціонування підприємств, установ, бізнесу, і їм необхідно повертатися на роботу.

       У садочках, які розпочнуть свою роботу, прийматимуть дітей і з інших дошкільних закладів, які знаходяться поряд. Батьки ж зі свого боку мають надати підтвердження того, що вони працюють (тобто довідку з робочого місця). Разом із тим, усі батьки будуть ознайомлені із умовами, які зможе забезпечити садочок на сьогодні. Першочергово у садочки прийматимуть дітей, батьки яких працюють на об’єктах критичної інфраструктури (медики, військові формування та ін.).

      При визначенні садочків, які працюватимуть, насамперед, враховували наявність укриття на випадок оголошення тривоги. Наразі в кожному із закладів, які вже розпочали роботу, розробили чіткий алгоритм дій у разі оголошення тривоги. За кожною віковою групою будуть закріплені інші працівники садочку для того, аби допомогти дитині спуститись в укриття.

     З метою створення умов для відновлення якісного та безпечного освітнього процесу, в умовах воєнного стану, 25 квітня 2022 року комісією проведено інспектування стану укриттів закладів дошкільної освіти громади, що затверджена наказом начальника управління з гуманітарних питань, до складу якої було включено представників: Володимир-Волинського управління Держпродспоживслужби у Волинській області, цивільного захисту Володимир-Волинського РУГУ ДСНС України у Волинській області, управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів та головного спеціаліста відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. Члени комісії надали рекомендації щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти за умови  усунення виявлених  зауважень щодо облаштування укриттів.

     Станом на 27.04.2022 року роботу відновили два дошкільних заклади з дотриманням рекомендацій МОНу та комісії.

        З питань безпеки, не надаємо відкритого переліку дитсадків, які будуть працювати. Батьки можуть уточнити інформацію в адміністрації закладів або в Управлінні з гуманітарних питань


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень