A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

 Міжнародний день захисту дітей. Історія свята

Дата: 01.06.2022 08:46
Кількість переглядів: 67

     

      20 листопада 1959 року була прийнята Декларація прав дитини. Рівно через 30 років — 20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН було одноголосно прийнято Конвенцію ООН про права дитини, в якій викладено, які дії та як саме повинні здійснювати держави, їх уряди, неурядові організації, засоби масової інформації та приватні особи для забезпечення дотримання прав дітей по відношенню до кожної дитини. В Україні Конвенція ООН про права дитини набула чинності з 27 вересня 1991 року. В Україні День захисту дітей щорічно святкують 1 червня за Указом Президента № 568/98 від 30 травня 1998 року.

    Міжнародний день захисту дітей має свій символ: зелений прапор, на якому зображена наша планета, та фігурки дітей білого, синього, жовтого, чорного та червоного кольорів. Діти є символом різноманітності та терпимості, а Земля символізує наш спільний будинок.

     Це свято створене з метою нагадати нам, що діти - це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим це свято здається під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або поїхали з рідного міста. 


     Діти – це безмежна ще не зіпсована щирість і відвертість. Їх майбутнє залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них. Діти – це ангели. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство. Давайте створимо для них такий світ разом!...



 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень