A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

ЗУСТРІЧ ІЗ ПЕТРОМ ГОЛЯЧУКОМ ВІДБУЛАСЯ В ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ

Дата: 10.06.2022 14:36
Кількість переглядів: 69

8 червня в історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася зустріч із полковником медичної служби, лікарем і краєзнавцем Петром Голячуком. Цей цікавий, непересічний чоловік народився у селі Хобултова Володимир-Волинського району. Його батьки були сільськими трудівниками, обробляли землю-годувальницю. Від матері, сільської медсестри Людмили Миколаївни чоловік перейняв захоплення медичною справою. Вже проходячи строкову військову службу, вирішив вступати до Ленінградської військово-медичної академії. Цю мрію здійснив, здобув фах лікаря - психоневролога. Подальша доля склалася так, що працював лікарем у Лаосі і В'єтнамі. Тож він добрепізнав життя у цих азіатських країнах, ознайомився із їх культурою та релігією – буддизмом.
Слухати Петра Голячука дуже цікаво, адже він проживав за кордоном, багато бачив, а ще цікавиться історією рідної Волині, має грунтовні знання з історії, релігієзнавства, психології. Тож послухати розповідь нашого земляка
прийшли його друзі та зацікавлені жителі нашого міста. У всьому підтримує чоловіка дружина – Алла Миколаївна, яка теж має медичний фах – усе життя працювала медсестрою. Подружжя, виховало двох синів, дочекалося внуків.
Для музею Петро і Алла Голячуки подарували вишиті рушники, ікони і картини. За це працівники музею висловлюють їм щиру вдячність.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень