A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Підготовка до нового навчального року

Дата: 02.08.2022 09:28
Кількість переглядів: 114

   

   Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в ЗЗСО традиційно розпочнеться 1 вересня. Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

  Організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації.

   Наразі проводяться усі можливі заходи для безпечного навчання дітей у Володимирській міській територіальній громаді.Триває робота комісій з огляду  будівель (споруд, приміщень), до якої залучені фахівці місцевих підрозділів ДСНС, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, освіти і науки місцевих військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Комісії повинні видати акт перевірки кожному закладу після огляду. В акті буде визначено стан готовності закладу освіти до початку нового навчального року та надані рекомендації щодо режиму роботи.

   Слід зауважити, що відповідно до вимог освітній процес в очному режимі запроваджується в приміщеннях або будівлях закладу освіти тільки в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу в разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

   Звичайно, що кінцеві рішення щодо очного навчання дітей буде приймати засновник закладу на підставі безпекового висновку військової адміністрації та подання педагогічної ради.

   Звичайно, офлайн навчання – це соціалізація та символ того, що навіть під час війни Україна продовжує освіту та формує майбутнє. Проте безпека та комфорт учасників освітнього процесу завжди залишатиметься на першому місці. Однак, якщо безпекова ситуація погіршиться,  у будь-який момент заклади мають бути готовими перейти на дистанційне навчання.

   За результатами перевірки усіх закладів буде прийнято рішення щодо придатності укриттів та визначатимуться форми за якими здійснюватиметься навчання дітей протягом 2022/23 років.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень