A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Співпраця Володимирського історичного музею з реставраторами ННДРЦ України

Дата: 03.11.2022 15:38
Кількість переглядів: 61

       Якщо ви досі думаєте, що ворог прийшов в Україну лише вбивати, ви частково помиляєтеся: він прийшов вбивати українців та знищувати українську культурну спадщину, - усе те, що не вдалось вкрасти, привласнити або зруйнувати в минулому.

Саме тому ми, працівники музеїв, відчуваємо в умовах воєнного стану свою особливу місію - тримати історико - культурний фронт.

Завдяки іноземній благодійній підтримці    Волинь стала одним з перших регіонів, який в умовах повномасштабної війни відвідали співробітники Національного науково-дослідного реставраційного центру України з метою огляду фондових колекцій та подальшої їх реставрації. 

2 листопада у Володимирському історичному музеї працювала група спеціалістів під керівництвом заступника генерального директора ННДРЦУ з науково-реставраційної роботи Тетяни Бичко.

Художники - реставратори різних реставраційних спеціальностей, а також кліматолог, ентомолог здійснили обстеження стану збереженості музейних предметів за групами зберігання, надали консультаційні - методичні рекомендації щодо умов зберігання музейних цінностей. Крім цього спеціалісти склали список предметів, які в перспективі будуть включені у реставраційні плани. 

По завершенні роботи з музейними колекціями директор Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького Володимир Стемковський презентував реставраторам одне з найдавніших міст України - Володимир, ознайомивши з його  пам'ятками та яскравими періодами історії. Таким чином було не лише активованого та продовжено співпрацю Володимирського історичного музею з реставраторами, але й популяризовано туристичний потенціал міста не лише серед туристів, але й науковців. 

Дякуємо співробітникам ННДРЦ України у місті Київ та меценатам їхніх експедицій, що реалізуються в Україні за сприяння міжнародного проєкту Національного науково-дослідного реставраційного центру України в рамках партнерства Міжнародного альянсу із захисту культурної спадщини в зонах конфліктів ALIPH (Швейцарія), Смітсонівського інституту (США) та компанії UBER.

Наукова співробітниця Володимирського історичного музею ім. О. Дверницького
Ганна Доскоч

                  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень