A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Освітяни Володимира відвідали місто Славута з робочим візитом

Дата: 16.01.2023 11:48
Кількість переглядів: 61

 

Освітяни  Володимира

відвідали місто Славута з робочим візитом.

Тема поїздки була досить актуальна «Спроможна мережа – запорука сталого розвитку громади», а метою було перейняти досвід щодо реформування освітньої галузі.

Однією з важливих цілей освітньої реформи, яка називається Нова українська школа, є продовження обов'язкового навчання з 11 до 12 років та створення профільних ліцеїв, тобто окремих старших загальноосвітніх шкіл, що складаються з 10, 11 та 12 класів, в яких учню дозволяється вибрати навчальний профіль. Відповідно до концепції Нової української школи, прийнятої у 2016 році Кабінетом Міністрів України (КМУ 2016), ця частина реформи планується на третьому етапі зі створенням мережі профільних ліцеїв у 2025 році та повною її реалізацією у 2027 році. Основні принципи профільних ліцеїв були систематизовані 16 січня 2020 року в Законі України "Про повну загальну середню освіту" тому і основною ціллю Володимирських освітян було обговорення питань щодо особливостей розвитку освітньої галузі громад в умовах сьогодення, формування спроможної мережі та становлення профільної освіти, а також перейняти  досвідом та напрацювання з даних питань.

Славута в питанні реформувань одна із перших в своєму регіоні зробила впевнені кроки а саме; оптимізувала освітню мережу, здійснила реформування старшої школи і вже отримала перші позитивні результати. Галузь стала більш фінансово спроможна, здобувачі освіти завдяки удосконаленню моделі профільного навчання більш вмотивованими. Шлях який пройшли Славутські освітяни за їхніми словами, не був простий та легким, але сьогодні вони готові ділитись з нами своїми напрацюваннями.

На зустрічі також були підняті питання стосовно досвіду інклюзивно-ресурсного центру, зокрема створення команд психологічної підтримки та інші питання, а також до обговорення долучила директор комунальної установи «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» без яких розвиток освіти та безпосередньо педагогічних працівників неможливий.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень