A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

22 січня ми відзначаємо одне із знакових свят української держави - День Соборності України.

Дата: 22.01.2023 09:25
Кількість переглядів: 51

   

22 січня з нагоди 104 річниці від дня проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР та Дня Соборності України у Володимирі в культурно-мистецькому центрі відбулися урочисті збори, котрі розпочалися спільним виконанням Гімну України та хвилиною тиші в пам’ять про всіх, хто відстоював і продовжує виборювати українську соборність, незалежність та суверенітет.

 

До урочистих заходів з нагоди державного свята долучились перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, заступник міського голови Андрій Гудим, секретар міської ради Іван Юхимюк, військові, духовенство та жителі громади.

 

Після святкового перформансу та відеоролику з нагоди Дня Соборності усі присутні вирушили покласти квіти до меморіальної дошки учасникам російсько-української війни та до символічної могили «Борцям за волю України», що у парку «Слов‘янський».

 

Цей день навіки вкарбувався в літопис нашої держави, як величне національне свято возз’єднання українського народу, що упродовж століть жив на землях, поділених між різними державами. Минуло понад сто років і нині на нашу землю знову зазіхає ворог, цинічно знищуючи інфраструктуру та забираючи життя мирного населення.

 

Духовенство відслужило молебень за єдність України, її перемогу в боротьбі та за українських воїнів. Потому до знака «Борцям за волю України» лягли квіти.


   

  


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень