A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Відбулось відкриття інтеграційного простору для ВПО у приміщенні управління з гуманітарних питань

Дата: 27.01.2023 15:28
Кількість переглядів: 84

26 січня у приміщенні управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради презентували інтеграційний простір для ВПО, який було створено у співпраці з Благодійним фондом «Рокада» Волинь  за підтримки UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців в Україні.

У відкритті взяв участь перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун, начальник відділу освіти Наталія Митошоп, координаторка з питань захисту Львівського офісу УВКБ ООН  Нігора Кадірходжаєва, старший фахівець з питань захисту Львівського офісу УВКБ ООН Марина Краснопольська, регіональна координаторка БО БФ «Рокада» Волинь Ірина Корольчук, координаторка з питань захисту БО БФ «Рокада» Волинь Ольга Голіцина-Чазова, фасилітатор БО БФ «Рокада» Волинь у Володимирській громаді  Мар’яна Олещук та представники ГО «ВПО України Інтеграція», які проживають у нашій громаді.

  

З першого дня повномасштабного вторгнення Володимир-Волинська громада прийняла близько 6 тисяч вимушено переміщених осіб, з яких лишилось тут більше 3-х тисяч. Працівники виконавчих органів влади та волонтери об’єднали зусилля щодо допомоги переселенцям. Зокрема, працівники управління з гуманітарних питань, а також вчителі і вихователі закладів освіти не залишились осторонь підтримки людей, які знайшли прихисток у Володимирі.

“Ми розуміємо, що велика кількість людей не може повернутись у свої зруйновані чи пошкоджені домівки, тому частина залишиться проживати у нас в громаді. Тож місцева влада і надалі реалізовуватиме проєкти для облаштування комфортного проживання цих людей”, – зазначив Ярослав Матвійчук.

   

За словами працівників БФ “Рокада” метою створення простору були:

  • організація роботи зі стабілізації психоемоційного стану дітей ВПО, особливо тих, які нещодавно евакуювалися або проживають в родинах вразливої категорії;
  • забезпечення інтеграційного процесу шляхом проведення спільних заходів, занять, тренінгів, тематичних зустрічей тощо;
  • створення дружнього простору для спілкування не лише дітей, а і їхніх батьків (зустрічі просвітницького, профорієнтаційного, психологічного спрямування тощо)
  • .
  • Нагадаємо, що для інтеграційного простору благодійний фонд “Рокада” надав оргтехніку, меблі, дитячі ігри тощо, а ремонт приміщення та естетичне наповнення облаштовано за кошти місцевого бюджету. Також з представниками агенства ООН обговорили можливість придбання у хаб генератора, що дасть змогу в будь-який час збирати однодумців.
  • Насамкінець гості громади відвідали інклюзивно-ресурсний центр Володимира, а також завітали до укриття однієї зі шкіл громади.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень