A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Володимирські вчителі обговорили проходження сертифікації з експертом Державної служби якості освіти

Дата: 01.02.2023 09:41
Кількість переглядів: 49

31 січня у ліцеї №5 ім. Анатолія Кореневського відбулась зустріч вчителів початкової ланки освіти, які пройшли у попередні роки ЗНО для педагогів, із завідувачем роботи з експертами Державної служби якості освіти у Волинській області Володимиром Матвіюком.

Минулого року ЗНО для вчителів успішно здали чотири педагогині володимирських закладів освіти: Світлана Нечипор, Тетяна Брукалюк, Зоряна Куціян та Олена Кандиба. У підсумку володимирські вчительки показали найвищі в області результати незалежного тестування, отримавши відповідні сертифікати, що будуть дійсні упродовж трьох років. Також сертифіковані педагоги отримуватимуть 20 відсотків доплати до зарплати.

Під час спілкування з колегами вчительки початкової ланки поділились власним досвідом проходження сертифікації, а також відповіли на питання Володимира Матвіюка щодо того, що, на їхню думку, можна було б змінити або додати у ЗНО.

Опісля із завідувачем роботи з експертами Державної служби якості освіти у Волинській області відбулась нарада директорів закладів загальної середньої освіти громади, під час якої обговорили проблеми та потреби навчального процесу у теперішніх реаліях.

Зазначимо, що у 2023 році сертифікація педагогічних працівників, яка наразі є добровільною, буде поширена і на вчителів базової середньої освіти – мовно-літературної й математичної освітніх галузей. Відповідно до наказу МОН участь у сертифікації зможуть узяти не лише вчителі початкової школи (не більше 1500), а й по 500 вчителів математики й української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту у першому циклі базової загальної середньої освіти.

Реєстрація вчителів початкової школи для проходження сертифікації триватиме з 30 січня до 13 лютого 2023 року й відбуватиметься у два етапи. Реєстрація вчителів математики та української мови і літератури триватиме протягом 1–11 серпня.

           

 

  

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень