A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

ВІТАЄМО ученицю ліцею № 1 КІЯК ЯНУ з перемогою в обласному конкурсі юних декламаторів імені Юліуша Словацького!

Дата: 26.04.2023 09:27
Кількість переглядів: 38

Уже стало доброю традицією щороку, з метою підтримки обдарованих школярів, задоволення освітніх, культурних, духовних потреб етнічних спільнот області, для зміцнення атмосфери толерантності та виховання поваги до різних культур і народів проводити декламаторський конкурс польської поезії імені Юліуша Словацького.

У квітні 2023 року відбувся ХVIII обласний конкурс юних декламаторів. Його учасниками стали 22 учні та учениці закладів загальної середньої освіти і одна учениця Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинській області. Захід пройшов за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у м. Луцьку та в співпраці з обласним відділенням Спілки вчителів-полоністів України (голова Зінчук С. О.).

Директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Степанович Олешко, відкриваючи Конкурс, наголосив на важливості проведення цього заходу, а також звернув увагу присутніх, що ніхто навіть не міг уявити, що з такою любов’ю та ніжністю можна писати про Україну польською мовою, створювати справжні шедеври. Бути постійно там, де необхідно..., як це зумів відобразити у своїй поезії Юліуш Словацький. Він також відмітив, що цей рік у Польщі оголошено роком Віслави Шимборської, тому учасники декламуватимуть і її поезію.

Відповідно до умов Конкурсу кожний учасник представляв два твори:

- один твір Віслави Шимборської;

- один твір на вільну тему.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова журі Васейко Юлія Святославівна та голова Волинського обласного відділення Спілки вчителів-полоністів України імені Габріелі Запольської Зінчук Світлана Олександрівна.

Конкурс проводився у двох вікових категоріях. Учасники демонстрували не тільки свої декламаторські здібності, а й знання польської мови. Варто відзначити, що захід пройшов на високому рівні. Впродовж свята у залі панувала атмосфера доброзичливості та духовної культури. Кожен виступ був неповторний та оригінальний.

По завершенню конкурсу журі визначило переможців. Учениця ліцею    № 1 Кіяк Яна нагороджена грамотою управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та вчитель Шуляр Світлана Олександрівна, яка її підготувала – подякою управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації.

Спілка вчителів-полоністів за сприяння Генерального консульства Республіки Польща нагородила усіх учасників конкурсу дипломами за участь та подарунками.

Бажаємо усім миру, спокою та творчих злетів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень