A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

25-26 квітня відбувся Молодіжний форум Волині

Дата: 28.04.2023 09:39
Кількість переглядів: 48

                                 

    

25-26 квітня відбувся Молодіжний форум Волині

Володимирську міську раду відвідали учасники Молодіжного форуму Волині, який триває уже другий день. Із Закарпаття і Рівненщини до нас прибули молодіжні лідери громад, представники неурядових громадських організацій та консультативно-дорадчих органів, які працюють у сфері молодіжної політики. Захід організовано у межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» спільно з ОВА та Волинською обласною радою.

Напередодні, у перший день форуму, понад сто його учасників зібрались у Луцьку, в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Володимир-Волинську міську територіальну громаду на форумі представляли головні спеціалісти відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань Олена Диньковська та Наталія Заяц, яка також була фасилітатором на заході. Громадський сектор представляли члени Молодіжної ради при виконавчому комітеті міської ради Артур Салуха та Євгеній Кузін, а також голова ГО «Зелений маяк»  Руслан Бормовий.

Про зусилля держави у формуванні та реалізації молодіжної політики говорила заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко:
створено якісну програму розвитку молоді; набирають масштабу Молодіжні ради як інструмент впливу на прийняття та реалізацію рішень; активно
працюють молодіжні центри, де молодь може знайти однодумців і підтримку для втілення своїх ідей. Про можливості програми «Мріємо та діємо», яка спрямована на надання консультативної, юридичної та благодійної допомоги, розповіла регіональна координаторка цього проєкту у Волинській області Ольга Валянік.

Голова Асоціації молодіжних працівників України Леся Мукусеєва представила програму  «Молодіжний працівник» та професію молодіжної сфери – «фахівець з питань молоді». Представниця Всеукраїнського молодіжного центру Маргарита Лубкова розповіла про хронологію формування молодіжної політики в незалежній Україні. Про молодіжні центри та стандарт роботи молодіжного центру говорив Захарій Ткачук, голова ГО «Молодіжна Платформа», менеджер проєкту «Молодь ТуТ: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді», який втілюється в межах програми «Мріємо та діємо».

Наступного дня у Володимирі перед учасниками форуму виступив керівник відділу молодіжної політики та спорту міської ради Вячеслав Петрук. Він ознайомив гостей міста з напрацюваннями у сфері роботи з молоддю, розповів про різноманітні напрямки роботи, діяльність Молодіжної ради, систему заохочень (пільгове кредитування житла, інститут стипендій талановитої молоді тощо), наголосив на особливих успіхах володимирських спортсменів, підкреслив активну участь молодих мешканців громади у розробці проєктів Громадського бюджету, відповів на запитання учасників форуму.

Відзначивши комплексність та багатовекторність у роботі Володимирської громади у сфері молодіжної політики, активісти зацікавились кількістю коштів, які виділяються на реалізацію молодіжних проєктів. Кошти завжди легше знайти, коли є готовність молоді працювати, пояснив Вячеслав Петрук: «Тільки тим, хто діє, ми надаємо підтримку».

Від імені Володимирської Молодіжної ради виступила її голова Вероніка Бормова. Розповіла про корективи, які внесло повномасштабне вторгнення росії у життя молоді, адже виникла потреба у проведенні занять з тактичної медицини, розвантажувальних психологічних тренінгів. Також молодь бере активну участь у кібертурнірах та інших змаганнях, волонтерській допомозі Збройним силам України, пропонує старшим колегам креативні ідеї щодо благоустрою міста, яке хотілося б бачити все комфортнішим для проживання.

Також поділились досвідом роботи з молоддю (і не тільки) керівник громадської організації «Зелений маяк» Руслан Бормовий, член правління ГО “Спортивний клуб “Атлант” Андрій Крамик, від “Спілки лідерів учнівського самоврядування” – Світлана Лиско, керівник ГО «Молодіжний центр «Креативний світ» Роман Дячок, а також представник ГО «Перфоманс» Артур Салуха.

Взяли участь у роботі форуму і голова Зимнівської громади В’ячеслав Католик спільно з директоркою Зимнівського ліцею Юлією Степанюк. Розповіли про особливості роботи з молоддю саме у сільській громаді, зазначивши, що перезавантаженню діяльності Молодіжної ради, яка під час епідемії ковіду збавила свою ініціативність, сприяла саме активна фаза війни.

Регіональний координатор із залучення громадськості USAID «ГОВЕРЛА» Анатолій Левчук насамкінець подякував усім учасникам зустрічі: володимирцям і зимнівцям – за те, що поділились цікавим досвідом, а гостям із Закарпаття і Рівненщини – за активне залучення у розмову і небайдужість.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень