A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Семінар-нарада з питань організації харчування в закладах освіти громади

Дата: 30.04.2024 12:18
Кількість переглядів: 6

 

 

Семінар-нарада з питань організації харчування

в закладах освіти громади

 

Діти – наше майбутнє. Наша відповідальність – зробити все, щоб вони були здоровими. Надзвичайно важливу роль в цьому відіграє здоровий спосіб життя та, зокрема, здорове харчування. Зазвичай харчові звички формуються саме в закладах освіти – школах та дитячих садочках, адже саме там діти проводять левову частку часу. Тому харчування в закладах освіти - той фактор, який допомагає сформувати здорові харчові звички, щодня на практиці демонструючи, що корисне може бути смачним.

Відділ освіти управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради в співпраці з Володимирським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби  у Волинській області провели наради-семінари для директорів, відповідальних осіб за організацію харчування, медичних працівників, кухарів, підприємців з питань організації харчування у закладах дошкільної та загальної  середньої  освіти громади.

 Наради-семінари провели начальник та заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Василь Мелньник, Оксана Легкобит, головний спеціаліст відділу освіти управління з гуманітарних питань Людмила Салабай.

 

 

 Учасники заходу обговорили передумови реформи дошкільного та шкільного харчування, стратегічні цілі, завдання та показники їх досягнення, сучасні нормативно-правові акти, планування меню тощо.

Познайомилися зі збірником рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Матеріали, представлені у цьому збірнику, розроблені відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Міністерство охорони здоров’я України вважає за можливе використання в закладах загальної середньої освіти «Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту».

Переглянули інформацію на платформі ЗНАЇМО (КОЛИ МИ ЗНАЇМО, ЩО ЇМО), де можна дізнатись про реформу систему харчування в українських закладах освіти та отримати достовірну інформацію про збалансовану їжу й корисні звички.

Присутні були переконані, що діти мають отримувати в закладах освіти поживну здорову їжу «тут і зараз».

Уже дуже скоро, правильне харчування стане свідомим вибором, який більшість людей робитимуть на основі позитивного дитячого досвіду.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень