A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Телеміст «Вишивана Україна»

Дата: 17.05.2024 09:45
Кількість переглядів: 24

16 травня бібліотека-філія для дітей №1 КЗ "Володимирська публічна бібліотека" долучились до телемосту «Вишивана Україна» який проходив в межах соціокультурного проєкту «Схід-Захід онлайн».


Мета заходу: створення платформи для взаємного обміну досвідом, традиціями та історичними знаннями про вишивку між дітьми (в т.ч. з числа ВПО), сприяючи таким чином поглибленню розуміння та відчуття єдності українського народу через його культурні символи.


Учасниками заходу були : Публічна Smart – бібліотека місто Львів, Рівненська обласна бібліотека для дітей, Харківська обласна бібліотека для дітей, Донецька обласна бібліотека для дітей, бібліотека-філія для дітей №1 КЗ «Володимирська публічна бібліотека», Мангушська публічна бібліотека.


Цей захід спрямований на об'єднання українців навколо важливої культурної спадщини України - вишиванки.
Кожна  бібліотека, представлена на заході, поділилася своїми унікальними традиціями та цікавими фактами про вишивані традиції свого регіону або області.
Учасники заходу мали можливість не лише ознайомитися з різноманіттям вишиванок, а й взяти участь  (кожен на своїх локаціях) у захоплюючих заходах приурочених Дню вишиванки.
До Володимирської дитячої бібліотеки на свято завітали учні 3-Б класу ліцею N2 ( класовод Олена Володимирівна Могилецька).


Он-лайн зустріч провела заступник директора по роботі з дітьми Мангушської публічної бібліотеки Інна Діденко. Завідуюча бібліотеки-філії для дітей №1 Тетяна Островська розповіла про вишиту сорочку свого дідуся Грищука Василя Івановича , якій вже понад сто років.

Активісти бібліотеки декламували  вірші про вишиванку, а студенти педагогічного- фахового коледжу Софія Оксентюк, Аліна Кукевич, Віка Ковальчук, Катя Худа і Аня Хомюк підготували цікаве повідомлення  про нашу Волинську вишивку  та провели з дітьми майстер-клас «Пикрась вишиванку».
Кожен із учасників заходу мав можливість зробити світлину біля чудової виставки-інсталяцї « У рідному краю цвітуть вишиванки», яку підготувала бібліотекар Тетяна Шуба.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень