A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Володимирські школярі змагались у військово-патріотичній грі «Джура»

Дата: 17.05.2024 15:15
Кількість переглядів: 15

Володимирські школярі змагались у військово-патріотичній грі «Джура»

16 травня на базі ліцею №2 відбувся місцевий етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед учнівської молоді.

Військово-патріотична гра «Джура» має на меті реалізацію завдань національно-патріотичного виховання дітей та молоді, підготовку захисників державної незалежності та територіальної цілісності України.

Участь у цьогорічних змаганнях узяли: ліцей №1, №2, №3, ліцей ім. О. Цинкаловського, ліцей №5 ім. А. Кореневського та гімназія №7. Привітав учасників на урочистому відкритті «Джури» начальник відділу молодіжної політики і спорту Вячеслав Петрук, який побажав усім позитивних вражень від патріотичного змагання.

Долучився до вітального слова і заступник міського голови Андрій Гудим, який підкреслив важливе значення подібних заходів, особливо в теперішній час: “Ще ніколи військово-патріотичне виховання не було настільки актуальним, як сьогодні. Приємно бачити на цьому заході стільки молодих обличь, які своїм прикладом демонструють одноліткам як важливо любити рідну державу, займатись спортом та здобувати потрібні у час війни знання. Бажаю усім плідних цікавих змагань та перемоги – найсильнішому”. 

Усі учасники, а це підлітки віком 12-14 років, заздалегідь готувалися до гри – вчились ходити строєм, надавати першу домедичну допомогу тощо. Програма змагань складалася з трьох військово-спортивних видів, що входять до командного заліку. А саме: конкурс стройової підготовки «Впоряд», змагання «Рятівник», «Козацька командна смуга перешкод».

Головним суддею змагань був викладач предмету «Захист України» Володимир-Волинського центру професійної освіти Василь Субіцький. До складу суддівської комісії також увійшли: заступник начальника Володимир-Волинського РТЦК та СП Ігор Почтивий, начальник   фізичної  підготовки  і  спорту в/ч А1008 Максим Омельян, завідувач туристсько-краєзнавчим відділом Центру позашкільної освіти Олександр Лещук, керівник гуртка «Юні туристи» Центру позашкільної освіти Ольга Грицай та інші.

У підсумку проведення трьох видів змагань перемогу у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») здобула команда ліцею імені Олександра Цинкаловського. Друге місце посів ліцей №2, а бронзовими призерами стала команда ліцею №1. Усі переможці та учасники були нагороджені кубками та пам’ятними медалями.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень