A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Фестиваль української мови "КРИМІАДА"

Дата: 31.05.2024 12:27
Кількість переглядів: 18

25 травня в культурно-мистецькому центрі відбувся фестиваль української мови "Криміада", за ініціативи міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство» та підтримки Володимирської міської ради, який привідкрив чимало нових сторінок життя українського вченого-лінгвіста Агатангела Кримського.

У фойє культурно-мистецького центру було облаштовано виставку «Глаголиця» Івана Стоянова, книжкову виставку творів волинських письмеників від Володимирської публічної бібліотеки, звучали музичні твори у виконанні ансамблю дитячої музичної школи “Секвенція”, вірші Тараса Шевченка у виконанні юних декламаторів – учнів ліцеїв.

У прямому включенні з Болгарії Іван Стоянов зазначив, що вже 13 років триває співпраця з Володимирською дитячою художньою школою, учні якої охоче беруть участь у конкурсі в місті Нова Загора і стають переможцями.

На зв’язок із земляками також вийшла володимирчанка Ірина Козік, яка працює першим секретарем в Посольстві України у Болгарії. Іще одна онлайн-зустріч відбулася з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Болгарії, письменником і перекладачем Віталієм Москаленком.

Гостями фестивалю були: український політик та дипломат, надзвичайний і Повноважний Посол України в Лівані (2016—2022 Ігор Осташ,, голова МГО «Волинське братство» Микола Шевчук, перекладач Ігор Родюк, волинська письменниця і поетеса Валентина Хмельовська-Штинько.

Присутні дізналися багато нової цікавої інформації про життя і творчість академіка Кримського.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень