A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради

Мистецтво наВПОмацки

Дата: 27.06.2024 08:44
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

20 червня у Володимирі відбулося відкриття персональної виставки талановитого художника-аматора з міста Курахове Донецької області Володимира Яницького «Мистецтво наВПОмацки», організованої благодійним фондом «Рокада» Волинь у партнерстві із Володимирським історичним музеєм імені Омеляна Дверницького. Привітати художника завітали жителі міста, у тому числі й ВПО, які знайшли тут прихисток від війни, а також начальниця відділу культури та мистецтва Олена Омелюх.

Фото без опису

Володимир завжди захоплювався живописом, попри вади зору. Після закінчення школи мріяв вступити до художнього закладу, але не зміг скласти іспити через інвалідність. Понад 30 років чоловік працював масажистом. Допомагаючи людям зцілитися, він ніколи не переставав малювати, вважаючи, що його роботи також мають цілющу силу.

Фото без опису

Ще на початку повномасштабного вторгнення митець із родиною переїхав на Волинь та оселився у с.Чаруків під Луцьком. Справжньою підтримкою та натхненницею у житті художника є його дружина Анна, яка завжди поруч, з якою разом долають усі труднощі, створюють нові картини, реалізовують проєкти та усіляко допомагають ЗСУ.

Фото без опису

Мистецьке подружжя займається також розписом по тканині, декоруваанням тарілок, розмальовуванням різдвяних іграшок, виготовленням прикрас з натураьних каменів, виготовленням кашпо з ротангу.

Фото без опису

На полотнах, представлених у музеї, можна побачити і природу, й тварин, і красу жіночого тіла, відчути українську душу. Кожна картина – це яскрава інтерпретація реальності, відображення внутрішього світу художника.

Фото без опису

Переглянути роботи, а при бажанні і купити їх, можна усім охочим у Володимирському історичному музеї імені Омеляна Дверницького до 31 липня 2024 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень